Als je jouw eigen collectie onder private label gaat inkopen, komen er een aantal aspecten bij die je niet hebt als je een bestaand merk inkoopt. Daarom geven we je hier informatie over de te nemen stappen:

NOG GEEN EIGEN LABEL:

 • Heb je een eigen label: stuur het benodigde aantal labels op + 10%

NOG GEEN EIGEN LABEL:

 • Bepaal welke naam je voor jouw eigen merk wilt gaan voeren. Dit zal veelal de naam van je winkel zijn, maar dit is geen must. Je kunt ook een andere naam voor je eigen label bedenken.
 • Het gebruik van jouw merknaam is voor jouw eigen verantwoordelijkheid. Het is verstandig om dit te laten checken bij een merkenbureau.
 • Je zoekt een label bij ons uit waar jij graag mee wilt werken. De kosten van de labels zijn afhankelijk van het door jou gekozen label en het aantal kleuren in je logo. Je ontvangt een prijsopgave na de keuze van je label op basis van 1000 stuks.

De kosten fluctueren van €150,- voor het goedkoopste label (met 1 kleur) tot circa €400,- voor het duurste label (met meerdere kleuren).

 • Lever een ontwerp van jouw logo aan, je ontvangt na ongeveer twee weken per mail een foto van het label. Binnen 5 werkdagen geef je aan of deze akkoord is. Ontvangen wij geen bericht binnen deze periode dan wordt het label geproduceerd conform voorbeeld.

Je ontvangt van ons een offerte van de prijs van het door jou gekozen label. Bij akkoord ontvang je van ons factuur voor de labels.

 • De labels blijven bij de (label)fabrikant op voorraad liggen, zodat deze voor elke volgende bestelling weer gebruikt kunnen worden. Aansturing en verzending van de labels naar de juiste fabrikant wordt gedaan door OCCURE, hier zijn geen verdere kosten aan verbonden. Indien je de labels zelf ook wilt gebruiken, kun je dit aangeven en zorgen wij ervoor dat jij deze ontvangt.
 1. Omdat de kleding wordt geproduceerd met jouw eigen label erin heb je te maken met andere aantallen, levertijden en een andere betalingswijze dan bij reguliere orders:
 • Je bestelt minimaal 25 stuks per stijl/per kleur.
 • Wij clusteren de orders om aan de minimale aantallen te komen. Belangrijk om hiermee rekening te houden voor eventuele nabestellingen.
 • Tussentijds kun je je inschrijven voor extra productierondes, hiervoor sturen wij een email rond. Uiteraard kun je zelf hiervoor ook een aanvraag bij ons indienen.
 • Je betaalt in twee delen: 50% bij het in productie gaan bij de fabrikant en 50% voor levering.
 • Bij uitlevering kan er een afwijking van maximaal 5% naar boven of naar beneden zijn i.v.m. uitval tijdens de productie.
 1. Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW.
 1. Wij geven een minimale mark-up garantie van 3.0 of hoger voor de meeste artikelen. Echter er zijn een enkele artikelen met een mark-up van 2.6 en 2.8. Dit heeft veelal te maken met de hoge kwaliteit van de stoffen voor die betreffende artikelen. Uiteraard ben je volledig vrij om de prijzen te verhogen naar het prijsniveau van jouw winkel. Dat is tenslotte de kracht van een eigen label. Verkopen onder de minimaal aangeven adviesprijs is niet toegestaan. Daarboven verkopen is naar eigen keuze.
 1. Door ondertekening van de order ga je akkoord met onze algemene voorwaarden.

ORDEREN ONDER OCCURE

Uiteraard kun je ook onder het label van OCCURE een order schrijven. We bieden je hiermee de mogelijkheid om uit te proberen of de collectie aanslaat in jouw winkel. Je houdt dan wel onze adviesverkoopprijzen aan. De aantallen per stijl zijn dan in dat geval minimaal  8 stuks, maten zijn naar keuze in te delen.

Verder kun je natuurlijk ook een combinatie maken van Private label en OCCURE. Er zijn misschien artikelen die je graag in je collectie wilt hebben, maar waarvan de aantallen onder Private label te hoog voor je zijn. We helpen je graag om een juiste keuze te maken!